Utegångsförbud

Anledningen till att nymfarna har fått några dagars utegångsförbud, är att de sov ute och jag vill helst inte att de ska göra det. De kan bita på kablar och lite olyckor kan hända. Undisarna har varit och hälsat på dem och Nemo pep: - Ni får inte komma uuuuut!!
Nymfarna vill helst av allt att komma ut, men de får vänta tills i morgon eller på fredag. Då kan de få komma ut igen. Annars har inte så mycket hänt hos nymfarna.

Undisarna var elak med oss

Idag har undisarna fått kommit ut och vi fick sitta i buren och känna oss som fyra små dunfånar. Nemo och Paulie flög hela tiden och satte sig på burgallret och skrek: - Ni får inte komma uuuuuut. Vi sa till matte hela tiden att vi ville oxå komma ut, men hon sa bara så här: - Nu är det faktiskt undisarnas tur att få flyga utan er.
Vi slog dövörat till och lyssnade inte. Hela tiden medans undisarna var ute så satt de på burtaket och retade oss och sen flög de en runda och kom tillbaka och gjorde samma sak om och om igen. Nu sitter undisarna i buren och nu borde vi få komma UT. Men matte har oxå slagit dövörat till och lyssnar inte på oss.

Överraskning

Idag medans jag höll på att fixa nymfarnas klätterträd, så var det bara deras grannar undisarna som fick titta. Angel, Busen, Musse och Satarra satt och skrek att de oxå ville titta, men det fick de inte. Jag gav mig inte. Det skulle ju bli en överraskning. Sen efter undisarna hade fått varit ute ett litet tag, så var det dags för nymfarna att få komma ut.
De flög nog inte direkt till träden men efter ett tag gjorde de det. Såg så roligt ut när 2 av nymfarna landade på en tunn kvist. Kvisten böjde sig ner lite, men de satt kvar ändå. Sen började kalaset!! Här kommer lite bilder på nymfarna från idag!!

image2
Tre av dem.


image3
Musse.


image4
Alla fyra.


image5
Angel.


image6
Busen.


image7
Satarra putsar sig.


image8
Busen på en banankartong.

Lugn dag för nymfarna

Idag har nymfarna fått tagit det lugnt. De ska få en vilodag från flygandet idag. Igår var Musse på Satarra igen och skulle para sig. Jag gick dit och försökte få bort honom och lyckades efter ett tag. Idag vet jag inte om han har varit på henne, eftersom att jag har jobbat. Nyss fick de en panikflygning bara för att en katt satt nedanför och tittade på dem. Jag lugnade ner dem och det gick bra.

Busfröna

I morse innan jag skulle gå till bussen för att åka på jobbet, så satte jag i gång webkameran under dagen för att se hur nymfarnas dag har varit idag. När jag kom hem från jobbet kollade jag i genom filmen och fick se att Satarra har vandrat fram och tillbaka som en tok, för att hon var rastlös och ville komma ut. Lite längre in i filmen fick man se Musse och Satarra hålla på som två småa fågelkaniner.

Då satt Musse uppepå Satarra och parade sig. Kunde tyvärr inte hindra dem eftersom att jag var på jobbet då. Sen fick man även se att de försvann ut ur bild och då skulle de ner på burbotten som vanligt. Nu i kväll har de hållt på oxå med att para sig. Jag hann ta en bild innan jag stoppade dem. Den bilden finns här: http://dunisarna.cybersite.se/foto_29993.html?iav=4.

Jag kan ju inte låta dem få små nymfbäbisar nu eftersom att jag inte är påläst, Satarra har nyss kommit hit och hon måste acklimatisera sig först. Sen så måste hon bli uppmatad minst en månad innan planerad häckning. Allt om sånt kan man läsa om på: www.nymfparakit.net.

Nu sitter Satarra på min axel och putsar sig och de andra tre sitter i klätterträdet. Angel försöker komma till fågelgymmet som står på mitt databord, så vi får se om hon vill komma hit till oss vid datan.

Fått lite morötter

Idag har nymfarna fått lite morötter och de som åt mest var Angel och Busen, men även Musse åt oxå. Jag tror att Satarra var dit och åt lite oxå, men är inte helt säker. Nu är både nymfar och undisar ute och flyger tillsammans och vi får väl se om det går bra denna gång. Än så länge har inte Busen gjort något på Angel. Då menar jag att han brukar kliva upp på henne.

Angel och Busen är orange på näbbspetsen efter de hade ätit morötter, men det kommer ju att försvinna. Nu ska jag in på nymfparakit.net och uppdatera Satarras egna blogg där och sen ska jag på undulatportalen och kolla läget oxå.

Satarras dag med mig

Idag har Satarra fått varit med mig mest hela tiden sen jag kom hem från jobbet. I morse innan jag skulle gå till bussen, så passade jag på att klia henne en sista gång på huvudet genom burgallret och hon satt bara och njöt. Nu i kväll satt hon på min axel när jag satt och pratade med en kompis och 2 av undisarna satt i trädet och de började på att flyga och Satarra blev rädd och flög iväg. Troligen så försökte undisarna att sätta sig hos mig, men de misslyckades. Jag vet inte vad det tog åt dem. Ett mysterium. Nu sitter Satarra hos Angel, Busen och Musse i buren och äter lite. De andra putsar sig.

Snart dags för Satarra att göra kväll

Snart är det dags för Satarra att göra kväll. Just nu sitter hon på min axel och putsar sig, så snart ska hon in till de andra nymfarna. Hon och de andra får ju komma ut i morgon. Ska se om man kan fixa lite mer i deras bur då. Ska även köpa tre nya matkoppar, så att de andra tre har likadana som Satarra. Dags att lyfta in henne nu. Satarra och de andra hälsar god natt!!

Premiär för denna blogg.

Nu har jag bestämt mig att även nymfarna ska få ha sin blogg hos blogg.se så att man kan rösta på bloggen. Undisarna har ju en blogg här oxå, så varför ska inte nymfarna få det. Idag har Satarra varit hos mig mest hela tiden och vi har gosat lite. Hon klättrar fram till bröstkorgen och stryker sig mot handen och då vill hon att man ska klia henne på huvudet.

Hon och de andra nymfarna sov ute hela natten och till slut fick jag in dem i buren. Satarra har fått kommit ut och fått varit med undisarna idag, men hon satt mest hos mig. Hon satt lite på burtaket med undisarna och de gjorde inget mot henne. Sen satt hon med dem på grenen som går från burtaket och till klätterträdet och de gjorde inget då heller.

image1

Nu sitter hon i buren och mumsar på en fröstänger som jag hade kvar. Det är väl lika bra att de äter upp den. Det är inte bra att de får för mycket godis heller. Då kan de bli tjocka. Satarra ska få komma ut lite mer sen innan jag ska gå och lägga mig. Men jag måste fixa lite till innan hon kommer ut. Hon ska ju jämt gosa.